Denna guiden kommer gå igenom hur du samordnar avropa.se avtal direkt till er egen avtalsdatabas.

Förutsättningar

Nedanstående gäller under följande förutsättningar:

• Du måste ha ett konto på e-Avrop
  • Du måste vara inloggad i e-Avrop upphandlingsstöd
  • Ni måste ha Avtalsdatabas i e-Avrop
  • Du måste ha tilldelats rättigheter för att skapa/administrera avtal av din administratör i e-Avrop

Samordna avtal

Från Mina sidor klickar du på Avtal under rubriken Gå till.

Då kommer ni till eran Avtalsdatabas, därifrån i menyn till vänster finner ni alternativet Avropa avtal under rubriken Externa avtal. Klickar ni på den länken så kommer ni till e-Avrops avtalsdatabas för Avropa avtalen.

Där kan ni bläddra bland dem samtliga Avropa avtal, när ni hittat det avtal som ni vill samordna, så klickar ni på ett av de avtal som ingår i Ramavtalet.

Väl där finner ni knappen Samordna avtal, trycker ni på den så kommer ni att få välja de avtalsdatabaser som ni har rättigheter att skapa avtal i. Ni kryssar sedan helt enkelt i de databaser som ni vill att dessa avtal ska speglas i, och trycker på Fortsätt

Var god notera att samtliga berörda avtal kommer att samordnas på en gång så ni behöver inte göra denna process igen för ramavtal med flera leverantörer.

Ni kan nu finna de samordnade avtalen i er egen avtalsdatabas under kategorin Avropa avtal.

e-Avrop kommer att hålla uppgifterna på avtalen uppdaterade så länge som ni inte tar över administrationen av avtalen.

Ta över administrationen

Om det skulle vara så att ni själva vill administrera avtalen, så kan ni göra detta genom att först leta upp det samordnade avtalet i er egen avtalsdatabas. Sedan så klickar ni på den brutna kedjan uppe i högra hörnet på avtalet.

OBS! Notera dock att om ni gör detta så kommer e-Avrop inte längre att hålla avtalet uppdaterat med eventuella uppdateringar, kring t.ex. förlängningar eller uppdaterade kontaktpersoner.