Detta hjälpavsnitt kommer gå igenom hur du aktiverar och använder Tvåstegsverifiering i e-Avrop. Tvåstegsverifiering är ett viktigt verktyg att använda för att minimera risken för att otillbörliga får åtkomst till ditt konto.

Förutsättningar

Nedanstående gäller under följande förutsättningar:

1. Tvåstegsverifiering måste vara aktiverad för er licens (Detta är en tilläggstjänst som inte ingår i grundutbudet.)
  2. Ni måste vara inloggad på ert konto som är knutet till en upphandlingsorganisation.
  3. Ni måste ha en mobiltelefon som ni kan ladda ned autentifisering app till.

Aktivera tvåstegsverifiering

Ni aktiverar Tvåstegsverifiering genom att gå till Profil ifrån Mina sidor.

1. Väl där så finner ni alternativet Aktivera tvåstegsverifiering

2. Klickar ni på den får ni upp dessa instruktioner som ni ska följa för att aktivera.

(QR-koden är unik för varje konto. Koden i bilden fungerar inte att läsa in den är bara en exempel kod)

Inaktivera tvåstegsverifiering

Om ni vill deaktivera tvåstegsverifiering, så går ni till Profil ifrån Mina sidor.

1. Väl där möts ni denna vy

2. För att inaktivera tvåstegsverifiering klicka ni nu på Inaktivera tvåstegsverifiering

Då möts ni av denna vy

3. Öppna nu er autentiseringsapp och skriv den sexsiffriga kod som visas i rutan. Avsluta med att trycka på knappen Deaktivera.

Logga in med Tvåstegsverifiering

För att logga in med tvåstegsverifiering logga ni helt enkelt in som vanligt på den väg som ni brukar.

Ni kommer efter att ni angivit ert lösenord bli ombedd att ange er sexsiffriga kod från autenifiseringsappen. I denna dialog ruta

När ni gjort det loggas ni in som vanligt i systemet.